De beste pre-workout vinden: hoe doe je dat?

door | 16 november 2022 | Voeding

Ben jij benieuwd hoe je de beste pre-workout kunt vinden? Veel sporters gebruiken pre-workout om te zorgen voor een optimale training. Omdat pre-workout vol bewezen werkende stoffen zit, zorgt het ervoor dat je een stuk beter presteert. Denk aan taurine, beta alanine, L-arginine, L-Citrulline en nog veel meer. Ook krijg je doordat pre-workout cafeïne bevat een flinke mentale oppepper. In dit artikel vertellen we je wat pre-workout precies, kom je meer te weten over wat hier zoal in zit en hoe je de beste pre-workout kunt vinden. Lees snel verder en ontdek alles over pre-workout en wat dit voor jou kan doen!

Wat is pre-workout?

Pre-workout is een samenstelling van voeding in de vorm van een shake. Wanneer je dit drinkt, krijg je een echte boost voor je workout. Misschien wil je na een lange werkdag nog even trainen. Extra energie is dan natuurlijk welkom. Pre-workout neem je voor je training. ‘Pre’ staat namelijk voor ‘voor’. Een pre-workout bestaat uit diverse ingrediënten die elk een ander effect hebben op jouw workout.

Waarom pre-workout gebruiken?

Pre-workout gebruiken is zeker aan te raden. Veel sporters zien pre-workout als een van de beste supplementen op de markt. En dat is niet zonder reden, want pre-workout geeft net even een extra steuntje in de rug om het beste uit jezelf te halen tijdens trainingen. Veel atleten gebruiken pre-workout, omdat ze merken dat ze net wat beter presteren tijdens een training als ze vooraf pre-workout nemen. Het grote deel van de sporters voelt een sterke boost bij het gebruiken van pre-workout. Er zijn echter ook groepen sporters die hier niets van merken. Dit ligt echter vaak aan het merk pre-workout waarvoor gekozen wordt. Ook merken pre-workout kunnen namelijk in kwaliteit verschillen.

de beste pre-workout

Wat zit er in pre-workout?

Benieuwd wat er precies in de pre-workout zit waar je zo’n boost van krijgt? De boost die pre-workout je oplevert, komt tot stand door diverse ingrediënten. Wij hebben de diverse ingrediënten en hun werking voor je op een rij gezet.

Cafeïne

Cafeïne zal je vast al eens ervaren hebben door het drinken van koffie. Cafeïne zorgt ervoor dat je je energieker voelt. Ook maakt het je scherper en zorgt het ervoor dat je sneller vet verbrand.

Taurine

Taurine zorgt ervoor dat je meer kracht krijgt tijdens je training. Dit is dan ook een zeer belangrijk ingrediënt van de pre-workout.

Aminozuren

Pre-workout bevat ook aminozuren, zoals beta-alanineL-arginine en L-citrulline. Deze aminozuren zorgen ervoor dat je je veel energieker voelt. Dit is echter wel iets minder dan bij cafeïne het geval is. Aminozuren zorgen er vooral voor dat je spieren niet verzuren en dat je je krachtiger voelt. Zo haal je meer resultaat uit jouw workouts.

Overige stoffen pre-workout

Pre-workouts worden ook vaak met extra stoffen aangevuld, zoals vitamines en magnesium. Maak je echter geen zorgen dat je hier teveel van binnen zal krijgen, want dat gebeurt niet zo snel. Je kiest ook een pre-workout om de werkzame stoffen die erin zitten en niet om het aantal vitamines. Wel is het belangrijk om te letten op de voedingsstoffen die je buiten de pre-workout nog binnenkrijgt. Stel dat je pre-workout veel creatine bevat, dan hoef je dit niet ook nog los binnen te krijgen. Ook hoef je niet elke dag een pre-workout te nemen. Je hoeft namelijk niet elke dag tot het uiterste te gaan. Zo voorkom je ook dat je gaat overtrainen.

Hoe weet je wat de beste pre-workout is?

Allereerst is het belangrijk om de verschillende ingrediënten te bekijken van diverse pre-workouts. Zo kun je beter bepalen wat voor jou een geschikte pre-workout is. Ben je een beginner met pre-workout of juist meer ervaren? Aan de hand daarvan kun je vaststellen of je een sterke of minder sterke pre-workout wilt proberen.

Het bepalen van de beste pre-workout is eigenlijk vrij subjectief. Dit komt doordat niet iedereen op dezelfde manier op pre-workout reageert. Iemand kan pre-workout als een prettige krachtige boost ervaren, terwijl een ander vrijwel geen effect merkt. Door verschillende pre-workouts te testen, kom je er beter achter welk product wel of niet voor jou werkt.

Wat kan helpen om te bepalen wat de beste pre-workout voor jou is, is het bekijken van de dosering van de ingrediënten. De ingrediënten die al eerder genoemd zijn, zoals cafeïne en taurine, zorgen ervoor dat de pre-workout optimaal zijn werk kan doen. Des te meer van deze ingrediënten de pre-workout bevat, des te beter dit is. Maar let op: er zit uiteraard wel een grens aan.

Een volwassene neemt gemiddeld 300 mg cafeïne in. Over het gemiddelde gaan is niet aan te raden. Veel sporters focussen zich ietwat te veel op hoeveel ingrediënten zich in de pre-workout bevinden. Wat echter belangrijker is, is de verhouding tussen de ingrediënten en niet hoeveel erin zit. Zo dienen er voor een sterke werking van de pre-workout niet alleen meer van de diverse ingrediënten in te zitten. Ze moeten ook op elkaar worden afgestemd. Vaak zijn de pre-workouts die dit goed gebalanceerd hebben de betere pre-workouts.

Ook de juiste dosering belangrijk

Het is niet alleen belangrijk dat de juiste ingrediënten in de pre-workout zitten. Ook de juiste dosering is van groot belang. Er zijn diverse pre-workouts, waaronder pre-workouts met weinig doseringen. Hierdoor ben je er snel doorheen. Als je een pre-workout wilt die langer meegaat, kun je het beste kiezen voor een pre-workout met een dosering van 30 of meer scoops. Dit zorgt ervoor dat je nog langer een pre-workout boost voor je trainingen kunt nemen. De juiste dosering kiezen is dus zeker aan te raden, want zo ben je uiteindelijk minder geld kwijt aan een product dat langer meegaat.

beste pre-workout kiezen

Dit eet en drink je voor je pre-workout

Voordat je aan de slag gaat met het drinken van pre-workout, is het ook belangrijk om op een goede manier te eten en te drinken. Misschien ben je wel eens begonnen met trainen na een uitgebreid ontbijt. Dat is zeker geen aanrader. Wil je optimaal resultaat behalen tijdens je training, dan is het van groot belang dat je alle nutriënten al binnen hebt en deze volledig door je lichaam zijn opgenomen.

Het beste kun je de maaltijd voordat je je pre-workout neemt zo’n twee uur van tevoren eten. Hierbij is het belangrijk rustig te eten en goed te kauwen. Zo kan alles goed worden verteerd en zal je niet snel last krijgen van steken in je zij. Wat wel heel belangrijk is, is om ervoor te zorgen dat je maaltijd over voldoende eiwitten beschikt. Eiwitten hebben namelijk een belangrijke functie. Ze zorgen ervoor dat je minder spiereiwit afbreekt en dragen ook bij aan de opbouw van meer spiermassa na de training.

En meer spiermassa, dat wil jij toch ook? Het is ook zeer belangrijk om water te blijven drinken. Terwijl je aan het sporten bent, verlies je best wat vocht. Je kunt tijdens je training tot wel 2 liter vocht verliezen. Als je voldoende drinkt tijdens je pre-workout ritueel, voorkom je dat je straks een tekort aan vocht hebt tijdens je echte workout.

Turkesterone met pre-workout combineren, kan dat?

Turkesterone met pre-workout combineren, kan dat eigenlijk? Pre-workout is een supplement in de vorm van een capsule, tablet of poeder. Dit bevat een mix van diverse ingrediënten, waaronder aminozuren, cafeïne, creatine en diverse vitamines. Het wordt veel genomen in combinatie met Turkesterone door sporters die hun uithoudingsvermogen en energieniveau een echte boost willen geven.

Ook je kracht en herstelvermogen krijgt er een echte oppepper door. Door Turkesterone en pre-workout met elkaar te combineren, ervaar je een echte power-up voordat je met de training start. Pre-workout en Turkesterone kunnen op een veilige manier met elkaar gecombineerd worden en is in combinatie zeer effectief om diverse redenen.

Zo richt pre-workout zich vooral op een snelle energieboost net voor het sporten en richt Turkesterone zich vooral op de algemene spierkracht. Pre-workout bevat ook creatine, hetzij dit minder is dan pure creatine. Het is belangrijk om pre-workout met mate te gebruiken. Zo voorkom je dat je gewend raakt aan de effecten van pre-workout je uiteindelijk niet meer zonder kan. Er zijn veel mensen die dit langdurig gebruiken en wanneer ze dit niet gebruiken de ervaring hebben dat ze geen goede training gehad hebben.

pre-workout vinden

Zo kies je de beste pre-workout

Wil je de beste pre-workout kiezen? Probeer dan diverse pre-workouts uit om te ontdekken welke samenstelling het beste bij jou past. Begin nooit direct met de hoogste dosering, maar start altijd met een lagere dosis. Stem de keuze van je pre-workout af op de rest van je voeding en supplementen en houd je goed aan de maximale inname. Volg de instructies die op het label geschreven zijn exact en bekijk goed op welk moment je het beste jouw pre-workout in kunt nemen.

Wil je dit combineren met Turkesterone? Ook dat is mogelijk! Mocht je meer willen weten over het combineren van pre-workout en Turkesterone, dan staan wij je graag te woord! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over Turkesterone in combinatie met pre-workout!door | 16-11-2022 | 0 Reacties

Jurgen de Vries

Jurgen de Vries

Passievolle fitnessfanaat die dagelijkse routines deelt voor een gezonder leven. Inspirerend, motiverend en altijd op zoek naar de volgende grote workout trend

Sneller spiermassa opbouwen

Turkesterone AanbiedersTurkesterone stimuleert snellere aanmaak van proteïnes, waardoor je sneller spieren opbouwt en het brede lichaam krijgt waar je van droomt. Een natuurlijke en veilige anabole werking.

Voordelen van een plafond pull-up bar 

In tegenstelling tot de vrijstaande modellen, besparen plafond pull-up bars je een hoop ruimte. Ze passen perfect in ruimtes zoals garages zonder in de weg te staan. Plafond pull-up bars zijn gemaakt van stevige materialen zoals staal en aluminium. Dit betekent dat ze...

De top 5 crossfit schoenen voor dames in 2024: crush je WOD 

Op zoek naar de beste crossfit schoenen voor dames om je WOD (workout of the day) mee te domineren? Zoek dan niet verder, wij hebben de vijf beste crossfit schoenen voor je op een rijtje gezet. Tijdens het sporten belast je je benen meer dan bij een wandeling. Je...

De beste CrossFit grips: voor betere prestaties en bescherming van je handen 

Als je meer uit CrossFit wilt halen en tegelijkertijd je handen wil beschermen, zijn CrossFit grips onmisbaar. Als je ooit een training, ook wel bekend als WOD, hebt gedaan zonder de juiste bescherming, weet je dat blaren en eeltvorming onvermijdelijk zijn. Dit is de...

De beste powerlift schoenen op een rij 

Powerlifting, een discipline die steeds meer aan populariteit wint. Voorheen werd powerlifting voornamelijk geassocieerd met een selecte groep enthousiastelingen in gespecialiseerde sportscholen. Tegenwoordig is het echter een sport die door velen wordt omarmd. En net...

Een uitgebreide gids voor squatproof leggings

Het kiezen van de juiste sportlegging kan een complex proces zijn, gevuld met talloze opties en overwegingen. In deze gids geeft Turkesterone je enkele tips en verkennen wij de beste squatproof leggings op de markt. Ook komen de belangrijkste factoren...

Nootropics – De complete gids voor betere cognitieve prestaties

Ben je op zoek naar manieren om je cognitieve prestaties te verbeteren? Dan is het misschien tijd om nootropics te overwegen. Nootropics zijn voedingssupplementen die je cognitieve functies kunnen verbeteren, zoals geheugen, concentratie, creativiteit en motivatie. In...

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha, ook wel bekend als Withania somnifera, is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Het is een adaptogene plant die bekend staat om zijn vermogen om het lichaam te helpen omgaan met stress en angst. De populariteit neemt...

Waarom supplementen zo belangrijk zijn voor je spiergroei en gezondheid 

Supplementen kunnen een belangrijke rol spelen bij het helpen bij het groeien van spieren. Hoewel voeding en training de sleutel zijn tot spiergroei, kunnen supplementen jouw voeding en training versterken en jouw prestaties verbeteren. Lees daarom verder waarom...

Turkesterone of Creatine gebruiken – de verschillen uitgelegd 

Creatine en turkesterone zijn twee supplementen die worden gebruikt om sporters te helpen hun prestaties te verbeteren. Hoewel ze beide worden gebruikt om spiermassa te vergroten, hebben ze verschillende kenmerken en verschillende gebruiksmogelijkheden. In dit...

Spiermassa opbouwen: zo doe je dat! 

Benieuwd hoe spiermassa opbouwen precies werkt? Turkesterone vertelt je er alles over! Wij zijn een onafhankelijke en informatieve website waar je alle ins en outs kunt lezen over het voedingssupplement Turkesterone. Spiermassa opbouwen valt perfect te combineren met...

Gerelateerde artikelen

Voordelen van een plafond pull-up bar 

Voordelen van een plafond pull-up bar 

In tegenstelling tot de vrijstaande modellen, besparen plafond pull-up bars je een hoop ruimte. Ze passen perfect in ruimtes zoals garages zonder in de weg te staan. Plafond pull-up bars zijn gemaakt van stevige materialen zoals staal en aluminium. Dit betekent dat ze...

De top 5 crossfit schoenen voor dames in 2024: crush je WOD 

De top 5 crossfit schoenen voor dames in 2024: crush je WOD 

Op zoek naar de beste crossfit schoenen voor dames om je WOD (workout of the day) mee te domineren? Zoek dan niet verder, wij hebben de vijf beste crossfit schoenen voor je op een rijtje gezet. Tijdens het sporten belast je je benen meer dan bij een wandeling. Je...

De beste powerlift schoenen op een rij 

De beste powerlift schoenen op een rij 

Powerlifting, een discipline die steeds meer aan populariteit wint. Voorheen werd powerlifting voornamelijk geassocieerd met een selecte groep enthousiastelingen in gespecialiseerde sportscholen. Tegenwoordig is het echter een sport die door velen wordt omarmd. En net...

Een uitgebreide gids voor squatproof leggings

Een uitgebreide gids voor squatproof leggings

Het kiezen van de juiste sportlegging kan een complex proces zijn, gevuld met talloze opties en overwegingen. In deze gids geeft Turkesterone je enkele tips en verkennen wij de beste squatproof leggings op de markt. Ook komen de belangrijkste factoren...

Nootropics – De complete gids voor betere cognitieve prestaties

Nootropics – De complete gids voor betere cognitieve prestaties

Ben je op zoek naar manieren om je cognitieve prestaties te verbeteren? Dan is het misschien tijd om nootropics te overwegen. Nootropics zijn voedingssupplementen die je cognitieve functies kunnen verbeteren, zoals geheugen, concentratie, creativiteit en motivatie. In...