Spiermassa opbouwen: zo doe je dat! 

door | 12 mei 2022 | Blog | 0 Reacties

Benieuwd hoe spiermassa opbouwen precies werkt? Turkesterone vertelt je er alles over! Wij zijn een onafhankelijke en informatieve website waar je alle ins en outs kunt lezen over het voedingssupplement Turkesterone. Spiermassa opbouwen valt perfect te combineren met deze voedingssupplementen. Maar wat is spiermassa precies? Hoe kun je dit opbouwen? En hoe zorg je ervoor dat dit proces sneller verloopt? Deze en meer vragen beantwoorden we in deze blog. Lees snel verder en kom alles te weten over spiermassa opbouwen! 

Wat is spiermassa? 

Wil je spiermassa opbouwen dan is het eerst belangrijk om te weten wat spiermassa precies is. We maken onderscheid tussen spiermassa en lichaamsvet. Vaak denken mensen dat het opbouwen van spiermassa vergelijkbaar is met het verbranden van lichaamsvet. Hoewel ze samengaan, zijn ze niet hetzelfde. Met spiermassa bedoelen we ook wel het gewicht van de spieren in kilo’s of ponden. Het lichaamsvetpercentage betreft de hoeveelheid vet in je lichaam. Door spieren op te bouwen, kun je lichaamsvet verbranden. 

spiermassa-opbouwen-man

Wat wordt er bedoeld met spiermassa? 

Hebben we het over de energie die we verbruiken, dan werken spieren als het ware als motoren. Als je lichaam spierweefsel opbouwt, zal het continu energie en vet gaan verbranden. Neemt je spiermassa toe, dan verbrand je dus meer calorieën. Het gevolg hiervan is dat je metabolisme, ook wel BMR genoemd, toeneemt. Dit helpt bij het opbouwen van spieren en het afvallen. Onder de spiermassa vallen de skeletspieren, de gladde spieren en het vocht dat zich in de spieren bevindt. Wanneer hier geen vocht in zit, zijn de spieren goed zichtbaar. Spieren bestaan uit eiwitten en water.  

Hoe lang duurt het om spiermassa op te bouwen? 

Voordat jij gaat staan zwoegen in de sportschool, je voedingspatroon aanpast of start met supplementen, wil je natuurlijk weten hoelang het gaat duren om spiermassa op te bouwen. Je hoopt waarschijnlijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Maar het ligt toch iets gecompliceerder. Hoe snel jij spiermassa opbouwt is namelijk afhankelijk van diverse factoren. Als je een strak trainingsschema volgt en op je voeding let is het mogelijk om rond de 0,25 kg spiermassa per week of 1 kg spiermassa per maand op te bouwen.  

Factoren die de opbouw van spiermassa beïnvloeden 

Mannen bouwen over het algemeen sneller spieren op dan vrouwen. Ook leeftijd speelt een grote rol hierbij. Het kan ook zo zijn dat als je net pas traint, je sneller spieren opbouwt dan iemand die al jarenlang atleet is en een goede conditie heeft. Iedere keer dat je weer begint aan een nieuwe fitness routine of een andere training doet, reageert je lichaam hierop. In het begin zul je dan ook sneller resultaten zien. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je in het verleden al krachttraining hebt gedaan en hier pauze van genomen hebt, om vervolgens weer te beginnen. De kans is groot dat je dan sneller resultaat ziet. Echter vertraagt na verloop van tijd de opbouw van spiermassa, omdat je lichaam zich ook aan jouw betere conditie aanpast.  

Wat is een goed percentage spiermassa? 

Ben je benieuwd wat een goed percentage spiermassa is? Het percentage spiermassa dat goed is, is voor mannen anders dan voor vrouwen. Daarom gaan wij dieper in op wat zowel een goede spiermassa voor de man als voor de vrouw is.  

Spiermassa opbouwen als man 

Wil jij een blokjesbuik, dikke spierballen of een afgetraind lichaam? Dan moet je spiermassa opbouwen. Wil je als man spiermassa opbouwen, dan moet je rekening houden met je spiermassapercentage en de gemiddelde spiermassa van de man. Het spiermassapercentage van de man zegt veel over de hoeveelheid spieren die een man in zijn gehele lichaam heeft zitten. Wanneer je als man een hoog spiermassapercentage hebt, heb je doorgaans ook een meer afgetraind lichaam heeft.  

Percentage spiermassa bij mannen 

Doorgaans ligt het percentage spiermassa van de man tussen de 40% en de 48%. Mannen die minder dan 40% spiermassa hebben, kunnen deze verhogen. Mannen die juist een spiermassa boven de 48% hebben, kunnen het beste minder trainen. Een spiermassa boven de 48% is namelijk niet gezond. Al met al is de gemiddelde spiermassa van een man ongeveer 30 kilo als de man in kwestie 75 kilo weegt. Dit is echter wel een gemiddelde. Bij jonge en oudere mannen ligt dit lager. De hoeveelheid spiermassa neemt namelijk af naarmate je ouder wordt. Dit start al vanaf het 36e levensjaar. Wanneer je jouw gewicht en percentage spiermassa wilt uitrekenen, kun je hier een speciale weegschaal voor kopen of dit laten berekenen op de sportschool.  

spiermassa opbouwen met training

Spiermassa vrouwen: zo zit het

Wil je als vrouw weten hoe je je spiermassa moet opbouwen, dan is het allereerst goed om te weten dat de spiermassa van een vrouw gemiddeld lager ligt dan die van de man. Dit komt doordat de bouw van de man er van oudsher meer op gericht is te jagen en er daarvoor veel energie en spiermassa nodig was. De vrouw was in de prehistorie de verzamelaar en had hierdoor minder energie en spieren nodig. Het percentage spiermassa van vrouwen ligt ongeveer tussen 34% en 44%.

Percentage spiermassa bij vrouwen 

Ook bij vrouwen geldt dat een percentage onder de 34% te laag is en een percentage boven de 44% juist teveel. Zij kunnen hun spieropbouw het beste minderen, omdat dit het lichaam negatief kan beïnvloeden. De gemiddelde vrouw heeft 20 kilo spiermassa, wat 10 kilo minder is dan bij mannen. Het gemiddelde gewicht aan spiermassa wordt berekend aan de hand van een vrouw met een gewicht van 72 kilo en een gemiddelde lengte van 1.67. Het betreft dus een gemiddelde aan spiermassa en dit kan bij alle vrouwen verschillend zijn. Ook bij vrouwen geldt dat het percentage spiermassa bij jonge vrouwen en oudere vrouwen boven de 36 lager ligt. Wil je sneller spiermassa opbouwen als vrouw? Lees dan de tips onderaan deze blog!

Percentages spiermassa mannen en vrouwen 

We kunnen dus veronderstellen dat de percentages spiermassa bij mannen en vrouwen sterk verschillen. Echter gaat het in onze voorbeelden wel om gemiddelden en kan dit dus per persoon verschillen. Wil je weten of je een gezonde spiermassa hebt, dan kun je dit het beste laten berekenen in de sportschool of door een consultant. Wanneer het percentage lager dan het gemiddelde ligt, is het zeker verstandig om je voedingspatroon aan te passen en meer trainingen te volgen om spiermassa op te bouwen. Dit kan bijvoorbeeld middels een voedingsschema. Hiermee zal je jouw doel ook sneller kunnen behalen. 

Kan iedereen spiermassa opbouwen? 

Je weet nu wat het verschil tussen spiermassa bij mannen en vrouwen. Dan rest ons de volgende vraag: kan iedereen spiermassa opbouwen? Het is vrij lastig te bepalen hoeveel aanleg iemand heeft om gespierd te worden. De reden hiervoor is dat niet iedereen over een lange periode continu aan het trainen is, gezond eet en een gezonde leefstijl hanteert om zodoende spiermassa op te bouwen.  

Wat dat betreft zijn mensen niet met elkaar te vergelijken. Veel sporters die krachttrainingen doen hebben een standaard schema van internet. Dit sluit lang niet altijd aan op wat voor de persoon zelf werkt. Wat voor de ene persoon juist wel goed werkt, werkt voor de andere persoon weer niet. Dit kan betekenen dat de ene persoon meer aanleg heeft voor een gespierd lichaam dan de andere persoon.  

Er zijn op internet vele methodes te vinden om spiermassa op te bouwen, maar er is niet precies te zeggen in hoeverre deze methodes betrouwbaar zijn. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander namelijk niet. Wil je meer spiermassa opbouwen, dan zijn er echter wel een paar manieren die sowieso zijn vruchten afwerpen. Deze punten hebben wij hieronder voor je op een rij gezet.  

Hoe kun je spiermassa kweken?  

Gewichten tillen is zeker aan te raden als je spiermassa wil kweken, maar het is wel belangrijk om hier de juiste gewichten voor te gebruiken. Hiermee doelen we op gewichten die niet te eenvoudig zijn om mee te trainen of juist te zwaar zijn. Ga op zoek naar wat je aankan en varieer ook met verschillende soorten gewichten en oefeningen. Hieronder lees je 8 tips voor het opbouwen van spiermassa met de juiste voeding en de juiste oefeningen.

1 Zorg dat je voldoende traint 

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je meer spierweefsel kunt opbouwen. Hieronder vind je een aantal methoden die over het algemeen succes op leveren bij de meeste mensen. Volg onderstaande tips om meer spiermassa op te bouwen:  

2 Gebruik de juiste gewichten 

Spieren opbouwen kan niet zonder voldoende te trainen. Onze spieren moeten in een toestand van hypertrofie worden gedwongen, waardoor ze sterker worden en beter kunnen worden opgebouwd. Ook hierbij is het van belang om de juiste gewichten te gebruiken en effectieve oefeningen te doen. Als je niet voelt dat je iets optilt, heeft datgene wat je aan het doen bent waarschijnlijk weinig effect.  

3 Zorg dat je genoeg calorieën eet 

Het is ook zeer belangrijk dat je genoeg calorieën eet. Hebben je spieren hypertrofie bereikt, wat ook wel het punt is waarop spieren schade kunnen oplopen, dan is het belangrijk dat je ze weer helpt herstellen. Zo bouw je namelijk je spieren op. Dit kun je doen door je lichaam van voldoende bouwstenen te door calorieën tot je te nemen. Wil je vet verliezen en tegelijk spieren opbouwen, dan kan voldoende calorieën binnen krijgen lastig zijn zonder niet meteen aan te komen. Daarom is het goed dit op een juiste manier met elkaar af te stemmen, wat je bijvoorbeeld kunt doen met de hulp van een diëtist.

4 Zorg dat je menu voldoende eiwitten bevat 

Het is ook belangrijk dat je de goede calorieën eet. Eiwitten zijn de belangrijkste bouwstoffen die er zijn om spieren te kweken. Zo levert het de benodigde aminozuren die je helpen je spieren te herstellen en op te bouwen na je training. Het beste kun je kiezen voor tussen de 1,2 en 2,2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Dit kan bijvoorbeeld door shakes te drinken of door de juiste voeding te eten, zoals kikkererwten. Bekijk eens online gerechten waar veel eiwitten in zitten en ga zelf aan de slag in de keuken!

proteïne spiermassa opbouwen

5 Drink genoeg water

Zorg er ook voor dat je genoeg water drinkt. Als je spiermassa opbouwt, moet het weefsel zowel water als glycogeen opgeslagen hebben. Dit wordt gebruikt tijdens de training voor onze energie. Water vervangt echter niet alleen het zweten tijdens de training, maar helpt ook afvalstoffen uit het lichaam sneller uit te drijven en zorgt voor minder spierpijn. Hierdoor kun je sneller weer een sportsessie inplannen.  

6 Slaap genoeg 

Genoeg slapen, hoe draagt dit bij aan spieren opbouwen? Als je hard traint, helpt slapen je lichaam om zich optimaal te herstellen. Veel mensen zien het belang van slaap hierbij over het hoofd, maar slapen is zeker belangrijk voor het lichaam als je veel sport. Veel hormonen die ons lichaam voor herstel en spieropbouw gebruikt, worden juist geactiveerd terwijl we slapen. Tijdens onze diepe slaap ontspannen onze spieren maximaal en behaal je optimaal herstel. Heb je juist een slaapgebrek, dan is spieren opbouwen een stuk lastiger en zal je ook sneller weer aankomen. 8 uur per nacht slapen wordt gezien als voldoende nachtrust.  

7 Breng variatie aan in je training 

Zorg er ook voor dat je voldoende variatie aanbrengt in je training. Als je niet voelt dat je productief bezig bent en telkens hetzelfde doet, schiet je niet veel op. Het beste wat je dan kunt doen, is zorgen voor meer variatie in je training. In plaats van dat je elke keer op dezelfde manier je armspieren traint, ga je nu eens voor een andere manier. Zo moet je lichaam weer aan een andere vorm van training wennen en bereik je meer resultaat! 

8 Doe aan HIIT 

Wat je ook kan helpen om spiermassa op te bouwen: HIIT of intervaltraining te volgen. Op deze manier stimuleer je je metabolisme en kun je veel vet verbranden. Dit is meer effectief dan bijvoorbeeld een lange cardio sessie. Wanneer je niet veel tijd hebt om te trainen, is dit een fijne manier om alsnog spieren op te bouwen.  

Welke oefeningen zijn geschikt om spiermassa mee op te bouwen? 

Wil je spieren opbouwen, dan zijn er verschillende oefeningen die je kunt doen om te zorgen voor meer spiermassa. Deze oefeningen hebben wij hieronder voor je op een rij gezet. Benieuwd naar hoe je het beste spiermassa kunt opbouwen als beginner? Lees dan hier onze 3 tips voor beginners.

1 Lichaamsgewichttraining 

Er zijn oefeningen waar je geen enkel attribuut bij nodig hebt. Alleen je lichaamsgewicht. En geloof ons, het is zeker mogelijk om spieren op te bouwen met alleen je lichaamsgewicht. Online kun je verschillende soorten oefeningen vinden om je spieren optimaal te trainen. Zo staat Youtube vol met fitnessvideo’s en zal je snel video’s kunnen vinden waarbij online fitnessinstructeurs laten zien hoe je effectief zonder accessoires traint.  

2 Trainen met weerstandsbanden 

Ook trainen met weerstandsbanden is zeer effectief als je spieren wilt opbouwen. Zo zijn weerstandsbanden vrij eenvoudig te gebruiken en zijn ze inzetbaar voor verschillende soorten oefeningen. Je kunt ze overal mee naartoe nemen en dus zowel als je thuis bent als wanneer je op vakantie bent gebruiken. Je hoeft dus niet perse naar de sportschool te gaan, want je kunt met weerstandsbanden je spieren laten branden wanneer jij maar wilt. Ideaal, toch?  

3 Dumbbells 

Zorg ervoor dat je ook een set dumbbells koopt. Hiermee kun je naar behoefte kiezen voor een lichte of zware dumbbell. Trainen met dumbbells is zeer effectief als je meer spiermassa wilt.  

oefeningen thuis spiermassa opbouwen

4 Train met objecten in huis 

Wat je ook kunt doen, is met objecten in huis trainen. Denk bijvoorbeeld aan zware dingen die je in huis vind, zoals zware melkpakken of waterkannen en til deze op. Om nog meer effect te bereiken, kun je een rugzak dragen terwijl je traint, zodat je meer gewicht draagt. 

Voedingsschema voor spiermassa opbouwen

Bij het opbouwen van spiermassa gaan de juiste voeding en de juiste oefeningen hand-in-hand. Daarom hebben we hieronder een voedingsschema toegevoegd waarbij je als gemiddelde man met gemiddelde dagelijkse inspanning een hoog aantal calorieën binnenkrijgt, genoeg eiwitten en voldoende energie.

MaaltijdProductHoeveelheidKcalEiwittenKoolh.Vetten
Maaltijd 1      
08:00Kwark250 ml12521,3100
 Cruesli30 gram137,12,118,95,4
 Banaan1 stuks95120,60,3
Walnoten30 gram2095,2120
Rode druiven30 gram22,80,22,60
Totaal 588,929,853,125,7
Maaltijd 2      
13:00Meergranen-wraps2 stuks2486,8415,6
 Gebakken kipfilet100 gram18733,40,54,7
 Avocado100 gram32241730
 Sla100 gram140,91,70,1
Totaal 77145,16140,4
Maaltijd 3      
16:00Proteinbar (naar keuze)20 gram369362816
Maaltijd 4      
19:00Pangasiusfilet200 gram1563203
 Rijst100 gram3545,8801
 Kurkuma1 theel.180,43,20,5
 Broccoli400 gram10811,62,82,8
 Vis-dille saus1 zakje197,54,521,310
Totaal 833,554,3107,317,3
Maaltijd 5Groene smoothie:     
21:00Banaan1 stuks95120,60,3
 Spinazie100 gram24330
 Sinaasappelsap100 ml420,78,90
 Totaal 1614,732,50,3
 Totaal v/d dag 2723170281100
    31%51%18%

Ga voor een voedingsschema op maat langs bij een diëtist.

Snel spieren kweken met supplementen

Wil je snel spieren kweken? Dan kun je supplementen gebruiken. Maar welke supplementen heb je nodig om meer spiermassa op te bouwen? Er zijn immers vele soorten supplementen verkrijgbaar. Dit zijn de beste supplementen die je kunt gebruiken: 

Eiwitpreparaten 

Eiwitpreparaten zorgen ervoor dat je genoeg eiwitten binnen krijgt. Natuurlijk kan dit ook door middel van voeding, maar dit kan op de lange termijn juist moeilijker zijn. Als je krachtsporter bent, heb je meer eiwitten nodig dan mensen die helemaal niet aan sport doen. Zo hebben mensen die niet sporten 0,8 gram eiwit per dag nodig. Voor krachtsporters is dit aantal 1,3 tot 1,5 gram eiwit. Echter zorgt deze hoeveelheid er enkel voor dat je je spiermassa op peil kunt houden.  

Wil je spiermassa opbouwen, dan moet je dus meer eiwitten innemen. Hiervoor is 1,8 gram per dag aan te raden. Veel krachtsporters gebruiken grote hoeveelheden eiwit, wat volgens studies zorgt voor een verhoging van lichaamseigen, spieropbouwende hormonen. Je kunt uiteraard veel producten met eiwitten eten, maar eiwitpreparaten zijn net een stuk eenvoudiger tot je te nemen om aan de gewenste hoeveelheid eiwitten te komen.  

Creatine

Krijg je voldoende eiwitten binnen, dan kun je meer spiermassa creëren door creatine te gebruiken. Hierbij krijgen je spiercellen energie middels fosfaatgroepen. Als je ervoor zorgt dat zich meer creatine in je spieren bevindt, is het mogelijk om meer sets te herhalen en met zwaardere gewichten te trainen. Hierdoor bouw je ook sneller spiermassa op.  

Bèta-alanine 

Bèta-alanine is een aminozuur dat ervoor zorgt dat het dipeptide carnosine in je spiercellen gevormd wordt. Dit is ook wel een soort buffer. Wanneer je spiercellen samentrekken, wordt er zuur geproduceerd en neemt de zuurgraad in je cellen toe. De samentrekking verloopt hierdoor moeizamer. Carnosine zorgt ervoor dat het zuur geneutraliseerd wordt, waardoor je meer herhalingen zal kunnen doen dan normaal het geval is.  

Turkesterone: de nr. 1 bij spieren opbouwen!  

En dan komen we bij de nr. 1 als het om spieren opbouwen gaat: turkesterone! Dit is ook wel een natuurlijk extract dat een veilige anabole werking heeft. Het wordt uit de Ajuga Turkestanica plant gewonnen. Deze plant wordt in de Oosterse wereld al eeuwenlang als geneesmiddel gebruikt en tegenwoordig vooral door bodybuilders. Dit omdat anabolen niet veilig zijn en turkesterone een zeer goed alternatief is.  

Met turkesterone kun je sneller je spiermassa opbouwen. Stel dat je al veel variatie in je trainingen hebt, maar telkens geen resultaat boekt, kan turkesterone de ideale oplossing zijn. Door dit toe te voegen aan een eiwitrijk voedingsschema zal je snel meer resultaat behalen. Ook staat turkesterone er bekend om de prestaties tijdens trainingen te verhogen.  

Dus in feite zorgt turkesterone niet alleen voor een snellere groei van jouw spiermassa, maar helpt het je ook om beter te presteren. Het verhoogt namelijk jouw glycogeenvoorraden, waardoor je spieren minder snel vermoeid zullen worden. En dat zijn zeker niet de enige voordelen die turkesterone je te bieden heeft. 

Snel spieren opbouwen? Maak gebruik van onze tips omtrent voeding en beweging, combineer het met turkesterone en ervaar hoe snel je meer spiermassa zal krijgen!

Sneller spiermassa opbouwen

Turkesterone AanbiedersTurkesterone stimuleert snellere aanmaak van proteïnes, waardoor je sneller spieren opbouwt en het brede lichaam krijgt waar je van droomt. Een natuurlijke en veilige anabole werking.

Bulken: wat is het en hoe doe je het?

Bulken, wat is dat eigenlijk en hoe doe je het precies? Turkesterone vertelt je er alles over! Misschien wil je zelf binnenkort gaan bulken, omdat je benieuwd bent wat voor effect dit op jou heeft. We helpen jou om nog sneller resultaat te zien en effectief te bulken....

Powerliften: alles wat je moet weten

Powerliften is een sport die steeds bekender wordt. Deze krachtsport richt zich op het zo zwaar mogelijk uitvoeren van drie soorten lifts: squatten, deadliften en bankdrukken. Wie regelmatig de sportschool bezoekt, zal deze oefeningen al af en toe uitoefenen zonder te...

Vetpercentage berekenen

Je vetpercentage berekenen: hoe doe je dat?Ben jij benieuwd hoe je jouw vetpercentage kunt berekenen? In dit artikel vertellen we je er alles over! Misschien wil je graag afvallen, een gezonder vetpercentage bereiken of meer spiermassa opbouwen. Op onze informatieve...

Turkesterone combineren met supplementen als creatine en eiwitpoeder, kan dat?

Op deze website over Turkesterone kun je veel lezen over dit natuurlijke voedingssupplement met anabole werking. Het stimuleert de spieren om sneller te groeien en te herstellen. Maar misschien vraag je je af of je Turkesterone ook in combinatie met andere...

Turkesterone voor en na foto’s

Als je overweegt om Turkesterone supplementen te nemen dan ben je vast benieuwd naar de resultaten die behaald kunnen worden. Wellicht heb je al veel over de voordelen gelezen, maar hoe uit zich dat dan in praktijk? In dit artikel showen we je een aantal voor en na...

Wat is Ecdysterone?

Ecdysterone is een natuurlijk ecdysteroïde hormoon dat in de basis de vervelling en metamorfose van geleedpotige regelt, zoals van krabben en insecten. De stof wordt ook wel Ecdyson of 20-hydroxy-ecdyson genoemd. De stof is tevens aanwezig in verschillende...

De mogelijke nadelen van Turkesterone

Veel mensen vragen zich af wat de nadelen van Turkesterone zijn. Misschien heb je er al zoveel positiefs over gelezen dat het te mooi lijkt om waar te zijn. Maar hé, hoewel het gezegde luidt dat ieder voordeel zijn nadeel heeft lijkt dat in het geval van Turkesterone...

De geschiedenis van Turkesterone

Turkesterone wordt ingezet als veilig en natuurlijk extract om een anabole werking te bewerkstelligen. Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt door sporters en met name bodybuilders die de spiermassa op een legale en effectieve manier sneller op willen bouwen. Maar waar...

Is Turkesterone legaal?

Ja, Turkesterone is legaal. Die vraag is dus eigenlijk simpel te beantwoorden. We kunnen ons echter voorstellen dat je op zoek bent naar achtergrondinformatie over dit supplement. Is het veilig in gebruik, in hoeverre is de werking te vergelijken met anabole steroïde...

Wat zijn de effecten van Turkesterone

Tuurlijk, je lichaam is belangrijk voor je en wanneer je overweegt om Turkesterone supplementen te gebruiken dan wil je wel weten wat je binnenkrijgt en wat het effect is op je lichaam. En dan hebben we het niet over een simpele belofte dát iets werkt, maar jij wil...

Gerelateerde artikelen

Bulken: wat is het en hoe doe je het?

Bulken, wat is dat eigenlijk en hoe doe je het precies? Turkesterone vertelt je er alles over! Misschien wil je zelf binnenkort gaan bulken, omdat je benieuwd bent wat voor effect dit op jou heeft. We helpen jou om nog sneller resultaat te zien en effectief te bulken....

Powerliften: alles wat je moet weten

Powerliften: alles wat je moet weten

Powerliften is een sport die steeds bekender wordt. Deze krachtsport richt zich op het zo zwaar mogelijk uitvoeren van drie soorten lifts: squatten, deadliften en bankdrukken. Wie regelmatig de sportschool bezoekt, zal deze oefeningen al af en toe uitoefenen zonder te...

Vetpercentage berekenen

Vetpercentage berekenen

Je vetpercentage berekenen: hoe doe je dat?Ben jij benieuwd hoe je jouw vetpercentage kunt berekenen? In dit artikel vertellen we je er alles over! Misschien wil je graag afvallen, een gezonder vetpercentage bereiken of meer spiermassa opbouwen. Op onze informatieve...

Turkesterone voor en na foto’s

Turkesterone voor en na foto’s

Als je overweegt om Turkesterone supplementen te nemen dan ben je vast benieuwd naar de resultaten die behaald kunnen worden. Wellicht heb je al veel over de voordelen gelezen, maar hoe uit zich dat dan in praktijk? In dit artikel showen we je een aantal voor en na...

Wat is Ecdysterone?

Wat is Ecdysterone?

Ecdysterone is een natuurlijk ecdysteroïde hormoon dat in de basis de vervelling en metamorfose van geleedpotige regelt, zoals van krabben en insecten. De stof wordt ook wel Ecdyson of 20-hydroxy-ecdyson genoemd. De stof is tevens aanwezig in verschillende...