Citrulline-malaat

Wat is de definitie van Citrulline-malaat?

Citrulline-malaat is een combinatie van het aminozuur citrulline en het organische zuur malaat. Het wordt vaak gebruikt als voedingssupplement vanwege de veronderstelde voordelen voor de sportprestaties en het uithoudingsvermogen.

Citrulline is een niet-essentieel aminozuur dat van nature voorkomt in watermeloenen, maar het kan ook worden geproduceerd in het lichaam. Het speelt een rol in het ureumcyclusmetabolisme en de stikstofmonoxideproductie in het lichaam. Citrulline wordt verondersteld de bloedtoevoer en zuurstoftoevoer naar de spieren te verbeteren, evenals de verwijdering van ammoniak, wat kan helpen vermoeidheid te verminderen en het herstel te bevorderen.

Malaat, dat in citrulline-malaat wordt gebruikt, is een organisch zuur dat betrokken is bij de energieproductie in het lichaam. Het kan helpen bij het vertragen van de opbouw van melkzuur in de spieren tijdens intensieve inspanning, waardoor vermoeidheid mogelijk wordt uitgesteld.

Wie gebruiken Citrulline-malaat?

Citrulline-malaat-supplementen worden vaak gebruikt door atleten en sporters om de prestaties te verbeteren, het uithoudingsvermogen te vergroten en het herstel te bevorderen. Het kan ook helpen bij het verminderen van spierpijn en het verbeteren van de doorbloeding.

Citrulline-malaat-supplementen worden over het algemeen goed verdragen en bij normale doseringen zijn er weinig bijwerkingen gemeld. In sommige gevallen kunnen maagklachten of diarree voorkomen.

Als je overweegt om citrulline-malaat-supplementen te nemen, is het raadzaam om dit te bespreken met een zorgverlener, vooral als je specifieke medische aandoeningen hebt, medicijnen gebruikt of zwanger bent. Een zorgverlener kan je adviseren over de geschikte dosering en het gebruik ervan in jouw specifieke situatie.

Het is altijd belangrijk om betrouwbare informatie te raadplegen en deskundig advies in te winnen bij het gebruik van supplementen.

Sneller spiermassa opbouwen

Turkesterone AanbiedersTurkesterone stimuleert snellere aanmaak van proteïnes, waardoor je sneller spieren opbouwt en het brede lichaam krijgt waar je van droomt. Een natuurlijke en veilige anabole werking.

Gerelateerde artikelen

De top 10 beste hyrox schoenen voor mannen 

De top 10 beste hyrox schoenen voor mannen 

Misschien heb je al van de sport gehoord, ben je compleet nieuw of heb je al heel wat ervaring, weten wat goede schoenen zijn is nooit verkeerd! Mocht je al bekend zijn met sport dan kan je direct naar onze top 10 toe gaan. Nog niet zo bekend met hyrox? Geen probleem!...

Voordelen van een plafond pull-up bar 

Voordelen van een plafond pull-up bar 

In tegenstelling tot de vrijstaande modellen, besparen plafond pull-up bars je een hoop ruimte. Ze passen perfect in ruimtes zoals garages zonder in de weg te staan. Plafond pull-up bars zijn gemaakt van stevige materialen zoals staal en aluminium. Dit betekent dat ze...

De top 5 crossfit schoenen voor dames in 2024: crush je WOD 

De top 5 crossfit schoenen voor dames in 2024: crush je WOD 

Op zoek naar de beste crossfit schoenen voor dames om je WOD (workout of the day) mee te domineren? Zoek dan niet verder, wij hebben de vijf beste crossfit schoenen voor je op een rijtje gezet. Tijdens het sporten belast je je benen meer dan bij een wandeling. Je...

De beste powerlift schoenen op een rij 

De beste powerlift schoenen op een rij 

Powerlifting, een discipline die steeds meer aan populariteit wint. Voorheen werd powerlifting voornamelijk geassocieerd met een selecte groep enthousiastelingen in gespecialiseerde sportscholen. Tegenwoordig is het echter een sport die door velen wordt omarmd. En net...

Een uitgebreide gids voor squatproof leggings

Een uitgebreide gids voor squatproof leggings

Het kiezen van de juiste sportlegging kan een complex proces zijn, gevuld met talloze opties en overwegingen. In deze gids geeft Turkesterone je enkele tips en verkennen wij de beste squatproof leggings op de markt. Ook komen de belangrijkste factoren...