De beste CrossFit grips: voor betere prestaties en bescherming van je handen 

door | 8 mei 2024 | Blog

Als je meer uit CrossFit wilt halen en tegelijkertijd je handen wil beschermen, zijn CrossFit grips onmisbaar. Als je ooit een training, ook wel bekend als WOD, hebt gedaan zonder de juiste bescherming, weet je dat blaren en eeltvorming onvermijdelijk zijn. Dit is de reden dat CrossFit grips niet mogen ontbreken in je sporttas. Deze ‘handschoenen’ bieden niet alleen bescherming, maar zorgen er ook voor dat je de bar stevig vast kunt houden, zelfs als je last krijgt van zweethanden!  

Beste-CrossFit-grips

Wat is CrossFit? 

CrossFit is een vorm van fitness die zich richt op functionele bewegingen uitgevoerd op hoge intensiteit. Het is ontwikkeld door Greg Glassman in de vroege jaren 2000 en heeft sindsdien wereldwijd aan populariteit gewonnen. In een typische CrossFit-training kunnen oefeningen variëren van gewichtheffen en gymnastiek tot cardio oefeningen. Allemaal met als doel het verbeteren van kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en algehele fitheid. Wat CrossFit onderscheidt, is de nadruk op variatie, zowel binnen elke trainingssessie als van dag tot dag. Deze nadruk op variatie resulteert in een uitdagende en diverse trainingservaring. CrossFit-workouts worden vaak uitgevoerd in een groepsomgeving onder begeleiding van een gecertificeerde CrossFit-trainer. 

Wat zijn CrossFit grips? 

CrossFit grips zijn stukken stof die speciaal ontworpen zijn om je handpalmen te bedekken en te beschermen tijdens het beoefenen van CrossFit. In tegenstelling tot traditionele fitnesshandschoenen, bedekken CrossFit handbeschermers alleen het gedeelte van je hand dat in contact komt met de bar of het rek. Dit biedt optimale bewegingsvrijheid terwijl je toch de nodige bescherming en houvast krijgt. Crossfit grips zijn eigenlijk onmisbaar voor elke fanatieke CrossFitter, ze helpen bij het voorkomen van blaren, eeltvorming en het verbeteren van je controle tijdens workouts. 

Bij welke oefeningen moet je CrossFit grips gebruiken? 

CrossFit grips zijn vooral van waarde tijdens oefeningen waarbij je een stevige greep op de bar of ringen moet behouden. Ze zijn noodzakelijk bij bar-oefeningen, zoals: pull-ups, toes-to-bar, chest-to-bar en muscle-ups. Ook bij oefeningen met kettlebell swings, deadlifts en hang cleans, is een sterke greep van belang om de gewichten te beheersen en blessures te voorkomen. Verder zijn ze van toepassing bij wat jij maar wenst. Denk jij: hier heb ik iets meer grip voor nodig? Pak ze er dan gerust bij.  

CrossFit-pull-up-grip

Welke soorten CrossFit grips zijn er? 

Het is van belang om te begrijpen welk type handbeschermers het beste bij jouw behoeften past. Door deze verschillende soorten CrossFit grips te verkennen, kun je een weloverwogen keuze maken: 

Aantal vingergaten 

De grips variëren in het aantal vingergaten, wat invloed heeft op zowel de bewegingsvrijheid als de bescherming. Handbeschermers met twee vingergaten bedekken doorgaans alleen de middelste en ringvinger, waardoor duim en wijsvinger vrij blijven. Hoewel dit extra bewegingsvrijheid biedt, kan het minder bescherming tegen blaren bieden. Aan de andere kant bedekken grips met drie vingergaten de middelste, ring- en pinkvinger, waardoor meer bescherming aan de handpalm wordt geboden en het comfortabeler kan zijn voor sommige sporters. Er zijn ook varianten zonder vingergaten die de hele handpalm bedekken, wat maximale bescherming tegen blaren biedt, maar mogelijk de bewegingsvrijheid beperkt. Het kiezen van het juiste aantal vingergaten hangt af van persoonlijke voorkeur en de mate van bescherming en bewegingsvrijheid die je zoekt. 

Polsondersteuning 

De polsondersteuning varieert bij grips, afhankelijk van het type polsbanden. Hanbeschermers met dunne polsbanden bieden minimale ondersteuning, waardoor ze geschikt zijn voor sporters met sterke polsen of voor lichte trainingssessies. Aan de andere kant bieden grips met dikke, brede polsbanden uitgebreide polsondersteuning, wat vooral nuttig kan zijn bij zware gewichtheffende oefeningen en intense workouts. Het kiezen van het juiste type polsband hangt af van de individuele behoeften en de aard van de oefeningen die worden uitgevoerd. 

Materiaal van de grips 

Het materiaal speelt een cruciale rol in hun prestaties. Lederen grips, bekend om hun duurzaamheid en hoge kwaliteit, vormen zich naar de hand en zijn ideaal voor intensieve CrossFit-trainingen. Aan de andere kant bieden neopreen varianten een flexibele en comfortabele optie, met uitstekende houvast op de bar en een licht gevoel tijdens gebruik. Voor wie op zoek is naar een meer betaalbare optie, zijn er handbeschermers gemaakt van polyester, hoewel ze kostenbesparend zijn, kunnen ze minder duurzaam zijn in vergelijking met lederen grips. De keuze voor materiaal hangt af van persoonlijke voorkeur, budget en het verwachte gebruik. 

Maat van de grips 

Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor maximale prestaties en comfort tijdens je CrossFit-workouts. Meet je handen nauwkeurig volgens de maattabel van de fabrikant om te voorkomen dat je handbeschermers te groot of te klein zijn. Te grote grips kunnen leiden tot verminderde gripkracht en het risico op het laten vallen van gewichten. En te kleine grips kunnen ongemak en wrijving veroorzaken, wat resulteert in mogelijke blaren en irritaties. 

Wat zijn de beste CrossFit grips? 

Nu je wat bekender bent met CrossFit grips, kan je opzoek gaan naar een paar. Steeds meer mensen ontdekken de meerwaarde van deze grips . Ze worder daarom ook met de dag populairder, dit zorgt er helaas wel voor dat er ook steeds meer slechte grips op de markt verschijnen. Wij hebben hieronder vijf goede CrossFit grips neergezet om jou te helpen binnen deze groeiende markt:  

Bear komplex diamond grips 

De Bear komplex grips zijn zonder twijfel de beste van 2023. Gemaakt van carbon met een diamantcoating, zijn ze extreem licht en voegen ze vrijwel geen extra gewicht toe aan je workouts. Je merkt nauwelijks dat je ze draagt. Bovendien kun je kiezen of je de vingergaten wilt gebruiken of niet, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Uit tests is gebleken dat Bear komplex grips ongeëvenaarde beheersing bieden en je handen optimaal beschermen. Ze gaan je niet teleurstellen, want ze kunnen wel meer dan 2 jaar meegaan zonder slijtage of beschadiging. 

Bear komplex diamond grips

Jerkfit wod-ies  

De Jerkfit wod-ies zijn uitstekende grips. Ze zijn vervaardigd van een neopreenachtig materiaal, waardoor ze flexibeler zijn dan leren handbeschermers. Hierdoor voel je de beschermers nauwelijks tijdens je workout, en ze zijn speciaal ontworpen voor een natuurlijk glijden op de stang. Deze grips, ontwikkeld door een voormalig turner, staan garant voor kwaliteit. De extra dikke polsband biedt aanzienlijke polsondersteuning. 

Zeuz CrossFit grips 

Zeuz, gespecialiseerd in fitness- en CrossFit-accessoires, heeft deze CrossFit grips ontworpen van duurzaam microvezel dat vocht doorlaat. Dit voorkomt dat zweet zich ophoopt en je grips gaan stinken. Het materiaal voelt aan als een tweede huid en voorkomt irritatie tussen je vingers. Deze handbeschermers worden ook hoog gewaardeerd vanwege hun uitstekende grip. 

zeuz crossfit grips

RXpursuit CrossFit grips 

Voor de atleten die graag aan het rek hangen, zijn de RXpursuit CrossFit grips de ideale keuze. Gemaakt van leer en microvezel, bieden ze de perfecte combinatie van vochtabsorptie en grip. Dankzij het ontbreken van vingergaten kun je deze grips ver over het rek slaan en jezelf als het ware laten hangen. Ideaal voor grotere sets van calisthenics oefeningen zonder het gedoe van magnesium poeder. 

RXpursuit crossfit grips

Reyllen CrossFit grips 

Reyllen CrossFit grips zijn een slimme investering voor wie intensief traint. Ze beschermen effectief tegen blaren en eelt, terwijl ze dankzij hun duurzaamheid lang meegaan. Wat Reyllen uniek maakt, is hun focus op kwaliteit en comfort, waardoor ze comfortabeler zijn dan veel concurrenten. Ook is Reyllen volledig gericht op grips, ropes en lifting gear. Dit maakt hun een echte specialist. Met Reyllen grips kun je met vertrouwen en zonder afleiding aan je fitnessdoelen werken. 

Reylen grips

Vergeet je voeding niet 

Bescherm je handen en verbeter je greep met CrossFit grips. Maar vergeet niet dat de juiste voedingssupplementen het verschil kunnen maken. Neem bijvoorbeeld Turkesterone, dit supplement stimuleert op een snelle en gezonde manier spiergroei, waardoor jij je sdoelen sneller kunt bereiken.   

door | 08-05-2024

Jurgen de Vries

Jurgen de Vries

Passievolle fitnessfanaat die dagelijkse routines deelt voor een gezonder leven. Inspirerend, motiverend en altijd op zoek naar de volgende grote workout trend

Sneller spiermassa opbouwen

Turkesterone AanbiedersTurkesterone stimuleert snellere aanmaak van proteïnes, waardoor je sneller spieren opbouwt en het brede lichaam krijgt waar je van droomt. Een natuurlijke en veilige anabole werking.

Voordelen van een plafond pull-up bar 

In tegenstelling tot de vrijstaande modellen, besparen plafond pull-up bars je een hoop ruimte. Ze passen perfect in ruimtes zoals garages zonder in de weg te staan. Plafond pull-up bars zijn gemaakt van stevige materialen zoals staal en aluminium. Dit betekent dat ze...

De top 5 crossfit schoenen voor dames in 2024: crush je WOD 

Op zoek naar de beste crossfit schoenen voor dames om je WOD (workout of the day) mee te domineren? Zoek dan niet verder, wij hebben de vijf beste crossfit schoenen voor je op een rijtje gezet. Tijdens het sporten belast je je benen meer dan bij een wandeling. Je...

De beste powerlift schoenen op een rij 

Powerlifting, een discipline die steeds meer aan populariteit wint. Voorheen werd powerlifting voornamelijk geassocieerd met een selecte groep enthousiastelingen in gespecialiseerde sportscholen. Tegenwoordig is het echter een sport die door velen wordt omarmd. En net...

Een uitgebreide gids voor squatproof leggings

Het kiezen van de juiste sportlegging kan een complex proces zijn, gevuld met talloze opties en overwegingen. In deze gids geeft Turkesterone je enkele tips en verkennen wij de beste squatproof leggings op de markt. Ook komen de belangrijkste factoren...

Nootropics – De complete gids voor betere cognitieve prestaties

Ben je op zoek naar manieren om je cognitieve prestaties te verbeteren? Dan is het misschien tijd om nootropics te overwegen. Nootropics zijn voedingssupplementen die je cognitieve functies kunnen verbeteren, zoals geheugen, concentratie, creativiteit en motivatie. In...

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha, ook wel bekend als Withania somnifera, is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Het is een adaptogene plant die bekend staat om zijn vermogen om het lichaam te helpen omgaan met stress en angst. De populariteit neemt...

Waarom supplementen zo belangrijk zijn voor je spiergroei en gezondheid 

Supplementen kunnen een belangrijke rol spelen bij het helpen bij het groeien van spieren. Hoewel voeding en training de sleutel zijn tot spiergroei, kunnen supplementen jouw voeding en training versterken en jouw prestaties verbeteren. Lees daarom verder waarom...

Turkesterone of Creatine gebruiken – de verschillen uitgelegd 

Creatine en turkesterone zijn twee supplementen die worden gebruikt om sporters te helpen hun prestaties te verbeteren. Hoewel ze beide worden gebruikt om spiermassa te vergroten, hebben ze verschillende kenmerken en verschillende gebruiksmogelijkheden. In dit...

Spiermassa opbouwen: zo doe je dat! 

Benieuwd hoe spiermassa opbouwen precies werkt? Turkesterone vertelt je er alles over! Wij zijn een onafhankelijke en informatieve website waar je alle ins en outs kunt lezen over het voedingssupplement Turkesterone. Spiermassa opbouwen valt perfect te combineren met...

De beste pre-workout vinden: hoe doe je dat?

Ben jij benieuwd hoe je de beste pre-workout kunt vinden? Veel sporters gebruiken pre-workout om te zorgen voor een optimale training. Omdat pre-workout vol bewezen werkende stoffen zit, zorgt het ervoor dat je een stuk beter presteert. Denk aan taurine, beta alanine,...

Gerelateerde artikelen

Voordelen van een plafond pull-up bar 

Voordelen van een plafond pull-up bar 

In tegenstelling tot de vrijstaande modellen, besparen plafond pull-up bars je een hoop ruimte. Ze passen perfect in ruimtes zoals garages zonder in de weg te staan. Plafond pull-up bars zijn gemaakt van stevige materialen zoals staal en aluminium. Dit betekent dat ze...

De top 5 crossfit schoenen voor dames in 2024: crush je WOD 

De top 5 crossfit schoenen voor dames in 2024: crush je WOD 

Op zoek naar de beste crossfit schoenen voor dames om je WOD (workout of the day) mee te domineren? Zoek dan niet verder, wij hebben de vijf beste crossfit schoenen voor je op een rijtje gezet. Tijdens het sporten belast je je benen meer dan bij een wandeling. Je...

De beste powerlift schoenen op een rij 

De beste powerlift schoenen op een rij 

Powerlifting, een discipline die steeds meer aan populariteit wint. Voorheen werd powerlifting voornamelijk geassocieerd met een selecte groep enthousiastelingen in gespecialiseerde sportscholen. Tegenwoordig is het echter een sport die door velen wordt omarmd. En net...

Een uitgebreide gids voor squatproof leggings

Een uitgebreide gids voor squatproof leggings

Het kiezen van de juiste sportlegging kan een complex proces zijn, gevuld met talloze opties en overwegingen. In deze gids geeft Turkesterone je enkele tips en verkennen wij de beste squatproof leggings op de markt. Ook komen de belangrijkste factoren...

Nootropics – De complete gids voor betere cognitieve prestaties

Nootropics – De complete gids voor betere cognitieve prestaties

Ben je op zoek naar manieren om je cognitieve prestaties te verbeteren? Dan is het misschien tijd om nootropics te overwegen. Nootropics zijn voedingssupplementen die je cognitieve functies kunnen verbeteren, zoals geheugen, concentratie, creativiteit en motivatie. In...

Wat is Ashwagandha?

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha, ook wel bekend als Withania somnifera, is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Het is een adaptogene plant die bekend staat om zijn vermogen om het lichaam te helpen omgaan met stress en angst. De populariteit neemt...