De bijwerkingen van Turkesterone

door | 2 augustus 2021 | Blog

Bij het woord bijwerkingen denken we vaak aan iets negatiefs, maar bij Turkesterone is het tegendeel waar. Dit natuurlijk extract dat wordt gewonnen uit de Ajuga Turkestanica plant heeft een natuurlijke anabole werking, zodat je sneller breed wordt. Wil je dus sterker worden en spieren opbouwen? Dan zijn Turkesterone supplementen iets voor jou. We vertellen je meer over de effecten van Ajuga Turkestanica.

Turkesterone veilig in gebruik? Check!

Je bent vast op deze pagina terecht gekomen omdat je benieuwd bent of Ajuga Turkestanica supplementen veilig in gebruik zijn? Goed nieuws, dat zijn ze zeker. Turkesterone is namelijk 100% natuurlijk en stimuleert de aanmaak van proteïnes in hart, lever en nieren. Daar wordt je sterker van. Bovendien heeft het een positieve invloed op je trainingspresentaties door een verhoging van de glycogeenvoorraden. Hierdoor worden spieren minder snel vermoeid.

Geen ernstige bijwerkingen gemeld

Er zijn meerdere studies gedaan naar het gebruik van Ajuga Turkestanica. Zo voerden wetenschappers onderzoeken uit op dieren, alsook in vitro-studies. Daarnaast zijn gebruikers van Turkesterone gedurende langere tijd gevolgd. Tot nu toe zijn er geen ernstige, negatieve bijwerkingen gemeld.

Mogelijk wel wat slechter in slaap komen

De een slaapt beter van krachttraining, de ander zit juist vol met energie en kan niet in slaap komen. Bij het trainen van spieren worden stresshormonen sneller afgebroken en komt endorfine vrij. Dit hormoon houdt ons alert en kan tevens zorgen voor slapeloosheid.

Gebruik je Turkesterone supplement en heb je slaapproblemen? Stop dan een tijdje met het supplement en zet je training op dezelfde wijze voort. Je kunt nu zelf ervaren of de slapeloosheid te wijten is aan het supplement, of dat het te maken heeft met de intensiteit van je training / de training in het algemeen.

Turkesterone als alternatief van synthetische anabolen

Turkesterone wordt in de eerste plaats gebruikt om breder te worden. Het is dan ook niet voor niets populair onder bodybuilders. Op deze manier stimuleer je de aanmaak van spiermassa op een gezonde manier. Om de voordelen van Turkesterone duidelijk te maken zetten we deze supplementen graag af tegen synthetische anabolen:

  • Turkesterone is een natuurlijk extract.
  • In tegenstelling tot synthetische anabolen slaag je met Turkesterone voor een drug test (belangrijk voor bijvoorbeeld bodybuilders).
  • Turkesterone heeft geen meldingen van schadelijke en onwenselijke bijwerkingen, zoals achteruitgang van de lever, overmatige borstgroei bij mannen of een uit verhouding groeiend lichaam bij vrouwen.

Er wordt wel eens gedacht dat atleten uit de Sovjet-Unie in de jaren ’80 al Turkesterone gebruikten en dat dat de reden is voor hun vele overwinningen op de Olympische Spelen. Omdat Ajuga Turkestanica niet tot doping behoort mag je het zeker gebruiken om je prestaties te verbeteren!

Turkesterone ook in voedsel te vinden

Je begrijpt beter dat Turkesterone veilig is in gebruik als je beseft dat het ook in bepaalde voedingsmiddelen te vinden is. Een voorbeeld is spinazie. Voedingsmiddelen verschaffen echter niet de hoeveelheid Turkesterone die nodig is om snelle spiergroei te bereiken. En dat is precies de reden waarom geconcentreerde supplementen goed van pas komen.

Zover bekend zijn er ook geen meldingen van een te hoge dosis Turkesterone. Ondanks dat raden we je aan de bijsluiter van het gekozen Turkesterone supplement te lezen en je te houden aan de aanbevolen hoeveelheid en gebruiksperiode.

Meer onderzoek naar positieve bijwerkingen

Momenteel worden er studies uitgevoerd naar de bijwerkingen van Ajuga Turkestanica. Tot nu toe wijzen resultaten in de positieve richting. Zo blijkt het een helend effect te hebben op het lichaam. Een afname van de kans op diabetes en een verbeterde werking van de lever en het darmkanaal. Het verbetert de algemene fysieke conditie en voorkomt vroegtijdige veroudering. Nieuwe onderzoeken kunnen deze resultaten hopelijk bevestigen.

Breder worden en veilige Turkesterone supplementen proberen? Bekijk ons overzicht van aanbieders en kies tussen capsules en poeders.

Gerelateerde artikelen

Wat is Turkesterone?

Wat is Turkesterone?

Breder worden, je training naar een hoger niveau tillen? Maak kennis met Turkesterone! Dit is een ecdysteroïde, oftewel een natuurlijke sterool die een anabole werking heeft bij mensen. Dat komt omdat het de aanmaak van proteïnes in hart, lever en nieren stimuleert....

De voordelen van Turkesterone

De voordelen van Turkesterone

Turkesterone is een natuurlijk extract met een veilige, anabole werking. Het wordt gewonnen uit de Ajuga Turkestanica plant en werd vroeger in de Oosterse wereld al gebruikt als geneesmiddel. Tegenwoordig worden Turkesterone supplementen vooral gebruikt door...